Technicy żywienia i usług gastronomicznych obsługiwali sprzęt gastronomiczny zgodnie z zaleceniami mentora praktyk. Młodzież pomagała w przygotowaniu serwisu obiadowego, dbała o porządek na sali restauracji oraz służyła swoją pomocą gościom hotelowym podczas serwisu.
Popołudniu wszyscy wspólnie udali się do miasteczka w górach Paleos Pantaleimonas, gdzie mogli spróbować m.in. lokalnych produktów takich jak miód z kumaro oraz miód z owoców kasztanowca. Wieczorem młodzież skorzystała z przejażdżki lokalną ciuchcią po miejscowości Leptokarya, gdzie aktualnie realizuje swój program praktyk zawodowych.
Wyjazd młodzieży możliwy jest dzięki wsparciu udzielonemu przez Starostwo Powiatowe w Hrubieszowie.
Projekt nr 2023-1-PL01-KA121-VET-000146698 realizowany przez Zespół Szkół Nr 1 w Hrubieszowie w ramach akredytowanego projektu realizowanego ze środków Unii Europejskiej Programu Erasmus+ sektora Kształcenie i Szkolenia.