TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH ORAZ KUCHARZ REALIZUJĄ PRAKTYKI W GRECJI

Młodzież kształcąca się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz przygotowała bufet śniadaniowy zgodnie z przyjętymi normami, sporządzała potrawy i napoje według obowiązujących receptur. Praktykanci dbali o porządek na sali restauracji oraz obsługiwali gości hotelowych. Szczególnym zainteresowaniem cieszyły się warsztaty baristyczne i warsztaty pieczenia pizzy w miejscowości Mesangala. Młodzież wykonywała powierzone zadania, wykorzystując profesjonalny sprzęt kuchenny. Greccy nauczyciele prowadzili zajęcia w języku angielskim, utrwalając specjalistycznego słownictwa z danego kierunku kształcenia zawodowego.
Dzień zakończyła integracyjna dyskoteka. Jej uczestnicy przygotowywali kalambury inspirowane wybranym filmem. Wspólna zabawa stworzyła niezapomniane wspomnienia przekraczające granice językowe, kulturowe I pokoleniowe.
Wyjazd grupy możliwy jest dzięki wsparciu udzielonemu przez Starostwo Powiatowe w Hrubieszowie.
Projekt nr 2024-1-PL01-KA121-VET-000212948 w którym uczestniczą uczniowie z technikum – technik żywienia i usług gastronomicznych i szkoły branżowej – kucharz, dofinansowany jest z funduszy Unii Europejskiej Programu Erasmus+, sektor Kształcenie i szkolenia zawodowe dla uczniów i kadry, Akcja 1, Mobilność edukacyjna.

Element dekoracyjny loga instytucji