Jakie kawy piją Grecy? Jakie typy lokali gastronomicznych znajdują się w okolicy? Co można w nich zjeść? Jak są zorganizowane i w jakich godzinach otwarte? Między innymi na te pytania szukaliśmy odpowiedzi podczas zajęć na lokalnym targu w Nei Pori.
Tłumacząc nazwy greckich składników na język polski, musieliśmy zdobyć przepis na potrawę, której wizerunek widniał na zdjęciu.
Udokumentowaliśmy swoją pracę, wykonując selfie z podstawowymi składnikami dań, które nam przydzielono. Przygotowaliśmy dokumentację zdjęciową oraz krótką prezentację.
Wyjazd grupy możliwy jest dzięki wsparciu udzielonemu przez Starostwo Powiatowe w Hrubieszowie.
Projekt nr 2024-1-PL01-KA121-VET-000212948 w którym uczestniczą uczniowie z technikum – technik żywienia i usług gastronomicznych i szkoły branżowej – kucharz, dofinansowany jest z funduszy Unii Europejskiej Programu Erasmus+, sektor Kształcenie i szkolenia zawodowe dla uczniów i kadry, Akcja 1, Mobilność edukacyjna.