W ostatnim dniu praktyk uczniowie z branży gastronomicznej obsługiwali gości w restauracji hotelowej oraz realizowali złożone zamówienia. Serwowali dania zgodnie z obowiązującymi normami. Podczas serwisu śniadaniowego kursanci efektywnie zorganizowali pracę na sali, dbając o ciągłość dostarczania potraw do bufetu oraz estetykę ich podania. Serwowali napoje i obsługiwali klientów. Podsumowaniem stażu zawodowego było spotkanie, w trakcie którego praktykanci otrzymali certyfikaty.
Potem już tylko serdeczne pożegnanie, ale i nadzieja, że jeszcze tu wrócimy.
Wyjazd grupy możliwy jest dzięki wsparciu udzielonemu przez Starostwo Powiatowe w Hrubieszowie.
Projekt nr 2024-1-PL01-KA121-VET-000212948 w którym uczestniczą uczniowie z technikum – technik żywienia i usług gastronomicznych i szkoły branżowej – kucharz, dofinansowany jest z funduszy Unii Europejskiej Programu Erasmus+, sektor Kształcenie i szkolenia zawodowe dla uczniów i kadry, Akcja 1, Mobilność edukacyjna.