PODSUMOWANIE PROJEKTU “TRADITIONAL BRITISH DISHES”

17 uczniów ze szkoły branżowej II stopnia oraz technikum wzięło udział w projekcie mającym na celu przybliżenie kultury brytyjskiej, w szczególności tradycyjnych potraw tamtejszej kuchni.
Uczniowie samodzielnie przygotowywali wybrane przez siebie dania, aby zaprezentować je komisji konkursowej.
Ocenie podlegała zgodność potrawy z wymogami regulaminu, estetyka podania, poprawność wykonania, oryginalność i pomysłowość oraz smak, zapach i konsystencja.
Zespoły przygotowały: brownie, full English breakfast, apple pie, Scotch eggs, crumble oraz fish and chips. Zmagania kulinarne zostały zarejestrowane w postaci filmu przez 3-osobowy zespół techniczny z klasy IIITb, uczniów kształcących się w zawodzie technik informatyk.
Podczas uroczystego podsumowania projektu z udziałem Dyrektora Zbigniewa Petruczynika wyemitowano film oraz wręczono dyplomy i upominki wszystkim uczestnikom.
Nagrody w konkursie ufundowały: Wydawnictwo Macmillan oraz Pływalnia FALA w Hrubieszowie.
Dziękujemy młodzieży oraz nauczycielom biorącym udział w projekcie za wspaniałą pracę i zaangażowanie.
Już wkrótce opublikujemy film.
Info: Joanna Kliszcz/Foto: Daniel Buchowiecki/Karol Lewicki