INFORMACJE PROSTO Z GRECJI

41 uczniów z technikum, szkoły branżowej I i II stopnia kształcących się w zawodach: technik informatyk i technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz realizuje staże w Grecji. 

W ciągu ostatnich dni stażyści z gastronomii poznawali tajniki greckich smaków, ucząc się przy tym właściwego doboru przypraw, sporządzali także surówki i sałatki. 

Informatycy pracowali m.in. nad przekierowaniem portów między hostem a maszyną wirtualną w celu dostępu do kontenerów. Ćwiczyli też wdrażanie usługi sieciowej z zapleczem bazy danych. 

Po pracy znajdujemy czas na inne, przyjemne aktywności. 

Działania realizowane są przez Zespół Szkół Nr 1 w Hrubieszowie w ramach akredytowanego projektu nr

2025-1-PL01-KA121-VET-000310429 dofinansowanego ze środków Unii Europejskiej Programu Erasmus+, Akcja 1 Mobilność Edukacyjna, sektor Kształcenie i Szkolenia Zawodowe dla uczniów i kadry.